Rubriky
Aktuality Vzdělávání

RK Jestřáb 2024

Po úspěšném loňském ročníku se tým rádcovského kurzu Jestřáb rozhodl letos na jaře uspořádat druhý ročník RK Jestřáb. Opět se na něm podíleli skautští vedoucí ze Rtyně a z Trutnova. Rádcovské kurzy jsou vzdělávací akcí pro budoucí vedoucí. Ti se na nich učí připravovat schůzky, na kterých se děti budou bavit a naučí se i něco nového.

První víkend se konal 9. – 11. 2. v Jaroměři a nesl se ve znamení seznamování. Mimo to se naši účastníci dozvěděli něco z myšlenkových základů skautingu, komunikace, bezpečnosti a zdravovědy. Druhý víkend se konal 1. – 3. 3. v Trutnově. Účastníci se na něm učili, jak připravit schůzku. Proběhla též beseda se zajímavou skautskou osobností. Letos náš navštívil náčelník Junáka Ondřej Vokál Vokin. V sobotu nás navštívili naši absolventi, se kterými jsme si zahráli velkou hru po městě. Poslední víkend se uskutečnil 12. – 14. 4. v Novém Městě nad Metují. Účastníci zde realizovat schůzku, kterou mezi druhým a třetím víkendem ve dvojici připravili. Pozvaným vlčatům a světluškám se schůzky moc líbili. V sobotu večer jsme pak náš kurz ukončili společným slavnostním ohněm a předáním rádcovských dekretů.

Z našeho střediska se kurzu zúčastnilo pět jeho členek, dvě z 3. oddílu z Havlovic a tři z 2. dívčího oddílu ze Rtyně. Doufám, že si všichni absolventi odvezli do svých oddílů mnoho nových poznatků a nápadů a přeji jim, aby se jim ve vedení svých družin dařilo. Děkuji celému instruktorskému týmu a všem, kteří se na kurzu podíleli.